Skovbærsnaps version dybfrost
Da jeg stod og kiggede på frysedisken i det lokale supermarked, fik jeg den tanke - hvordan mon deres 250 grams frosne skovbær vil smage i en snaps?Som sagt så gjort, ned i snapsen - vente en måned og med tålmodighed lade det hele hvile i et par uger - og jo det smagte godt. Toner af det forskellige bær (jordbær, hindbær, brombær osv.) frisk og sur-sødt.Jeg kan forestille mig at tilsatte man en masse sukker (eller honning) vil man få noget der ligner en frugt likør.
Ingredienser
- 1 pose frosne skovbær (250 gram pose)
- 1 flaske vodka eller Brøndum klar snaps
Sådan gør du
- Hæld bærrene i et sylteglas
- Hæld vodka / snaps over, og omryst
- Lad det hele trække i mørke i en måned. Omryst nu og da (fx daglig)
- Når snapsen er trukket færdigt, filtreres den over i en flaske eller karaffel
Noter
Snapsen kan drikkes med det samme, men udvikler sig hvis den får lov til at hvile i 1-2 uger.
Skal opbevares mørkt og køligt (ellers forsvinder den flotte farve)