Skovbærsnaps version dybfrost

Da jeg stod og kiggede på frysedisken i det lokale supermarked, fik jeg den tanke - hvordan mon deres 250 grams frosne skovbær vil smage i en snaps?
Som sagt så gjort, ned i snapsen - vente en måned og med tålmodighed lade det hele hvile i et par uger - og jo det smagte godt. Toner af det forskellige bær (jordbær, hindbær, brombær osv.) frisk og sur-sødt.
Jeg kan forestille mig at tilsatte man en masse sukker (eller honning) vil man få noget der ligner en frugt likør.
Forb. tid5 min
Tilb. tid30 d
Hviletid14 d
Samlet tid44 d 5 min
Ret: Snaps

Ingredienser

  • 1 pose frosne skovbær (250 gram pose)
  • 1 flaske vodka eller Brøndum klar snaps

Sådan gør du

  • Hæld bærrene i et sylteglas
  • Hæld vodka / snaps over, og omryst
  • Lad det hele trække i mørke i en måned. Omryst nu og da (fx daglig)
  • Når snapsen er trukket færdigt, filtreres den over i en flaske eller karaffel

Noter

Snapsen kan drikkes med det samme, men udvikler sig hvis den får lov til at hvile i 1-2 uger.
Skal opbevares mørkt og køligt (ellers forsvinder den flotte farve)