Skovbærsnaps version dybfrost

Da jeg stod og kiggede på frysedisken i det lokale supermarked, fik jeg den tanke - hvordan mon deres 250 grams frosne skovbær vil smage i en snaps?
Som sagt så gjort, ned i snapsen - vente en måned og med tålmodighed lade det hele hvile i et par uger - og jo det smagte godt. Toner af det forskellige bær (jordbær, hindbær, brombær osv.) frisk og sur-sødt.
Jeg kan forestille mig at tilsatte man en masse sukker (eller honning) vil man få noget der ligner en frugt likør.
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid30 days
Hviletid14 days
Samlet tid44 days 5 minutter
Ret: Snaps

Ingredienser

  • 1 pose frosne skovbær (250 gram pose)
  • 1 flaske vodka eller Brøndum klar snaps

Sådan gør du

  • Hæld bærrene i et sylteglas
  • Hæld vodka / snaps over, og omryst
  • Lad det hele trække i mørke i en måned. Omryst nu og da (fx daglig)
  • Når snapsen er trukket færdigt, filtreres den over i en flaske eller karaffel

Noter

Snapsen kan drikkes med det samme, men udvikler sig hvis den får lov til at hvile i 1-2 uger.
Skal opbevares mørkt og køligt (ellers forsvinder den flotte farve)