Oldermandens Julesnaps

En ægte og velsmagende julesnaps. Opskriften er udviklet af Johnny Horstmann fra Bornholms Syp Klub.
Jeg faldt over opskriften i Hjemmet nr. 48, 2006 - på det tidspunkt var Johnny Horstmann oldermand i Syp klubben (når man får en syp, får man en lille en).
Forb. tid15 min
Tilb. tid3 d
Hviletid14 d
Samlet tid17 d 15 min
Ret: Julesnaps, Snaps

Ingredienser

  • 5 hele kardemomme
  • 8 hele hvide peberkorn
  • 8 stk. mandler (smuttede og groft hakket)
  • ½ muskatnød (revet eller hakket)
  • ½ vanilliestang (skåret i 5-6 stykker)
  • 6 stk. nelliker
  • 2-3 cm kanelstang (brækket i småstykker)
  • 10 g tørret appelsinskal
  • 1 flaske vodka eller Brøndum klar snaps

Sådan gør du

  • knus forsigtigt (med knivfladen) kardemomme, peberkorn. Hak mandler, muskatnød. bræk kanelstangen i mindre stykker og skær vanillestangen i 5-6 stykker.
  • læg alle ingredienserne i et sylteglas el. lign. og hæld vodka / snapsen hen over.
  • lad blandingen stå mørkt og køligt i 3-5 dage, omryst dagligt
  • Filtrer blandingen til karaffel eller flaske

Noter

Snapsen kan drikkes med det samme, men vinder ved at lagres lidt (min. 14 dage)