Oldermandens Julesnaps
En ægte og velsmagende julesnaps. Opskriften er udviklet af Johnny Horstmann fra Bornholms Syp Klub.Jeg faldt over opskriften i Hjemmet nr. 48, 2006 - på det tidspunkt var Johnny Horstmann oldermand i Syp klubben (når man får en syp, får man en lille en).
Ingredienser
- 5 hele kardemomme
- 8 hele hvide peberkorn
- 8 stk. mandler (smuttede og groft hakket)
- ½ muskatnød (revet eller hakket)
- ½ vanilliestang (skåret i 5-6 stykker)
- 6 stk. nelliker
- 2-3 cm kanelstang (brækket i småstykker)
- 10 g tørret appelsinskal
- 1 flaske vodka eller Brøndum klar snaps
Sådan gør du
- knus forsigtigt (med knivfladen) kardemomme, peberkorn. Hak mandler, muskatnød. bræk kanelstangen i mindre stykker og skær vanillestangen i 5-6 stykker.
- læg alle ingredienserne i et sylteglas el. lign. og hæld vodka / snapsen hen over.
- lad blandingen stå mørkt og køligt i 3-5 dage, omryst dagligt
- Filtrer blandingen til karaffel eller flaske
Noter
Snapsen kan drikkes med det samme, men vinder ved at lagres lidt (min. 14 dage)