Appelsin-kaffe snaps

Appelsin og kaffe passer godt sammen.
Denne snaps har kaffen lidt bitre smag, som opvejes af appelsinens sødme og citrus smag.
Den kan drikkes året rundt, men passer godt til julefrokosten eller som en lille aperitif før den store julemiddag. Man kan også erstatte den traditionelle cognac eller likør til kaffen med denne snaps.
Forb. tid15 min
Tilb. tid40 d
Hviletid14 d
Samlet tid54 d 15 min
Ret: Julesnaps, Snaps

Ingredienser

  • 1 hel appelsin (helst usprøjtet, økologisk)
  • 15 g kaffebønner (hele)
  • lidt reven citronskal (kun lige et hint af citron - så meget lidt)
  • 1 flaske vodka eller Brøndum klar snaps

Sådan gør du

  • Rens appelsinen meget grundigt. Eventuelt vask den med opvaskemiddel (skrub den) - husk at skylle grundigt (sæbe smager ikke godt i snapsen).
  • Skær appelsinen i småstykker (skiver). Hvis der er kerner så fjern dem (de kan være meget bitre)
  • Læg appelsin, kaffebønner og reven citronskal (maks. ½ tsk.) i et glas og hæld vodka / snaps over.
  • Lad det hele trække i 40 dage, mørkt og køligt. Omryst nu og da.
  • Efter 40 dage filtreres snapsen og sættes til at hvile i ca. 14 dage. Skal den være klar til jul, skal du sætte den i gang senest 31. oktober