Hyldebær snaps
Hyldebær er fyldt med vitaminer og de dukker op mange steder omkring september måned, måske også i din have. De smager dejligt - også i snapsMEN SPIS ELLER BRUG ALDRIG DE RÅ BÆR ELLER DE GRØNNE UMODNE BÆR - DE KAN INDEHOLDE GIFTEN CYANID. BRUG ALDRIG UMODNE BÆR, BARK ELLER BLADE FRA HYLD.Derfor skal man altid koge de modne bær i 15-20 minutter for at få giften ud. Men når man har lavet snapsen, er det en rigtig god snaps, som smager af 'sommer' og 'sol'.Snapsen har en stærk blåviolet farve.Hvis snapsen trækker længe (3-4 måneder) bliver den næsten portvinsagtig. Man kan søde den med sukker (eller honning) hvis man vil lave en sød likør.Den passer fremragende til julebordet, med varm leverpostej - syltede rødbeder - champignon - bacon osv. (naturligvis altsammen hjemmelavet).
Ingredienser
- 1 liter hyldebær (SKAL VÆRE MODNE, klaserne skal fylde et syltetøjsglas)
- 1 flaske vodka eller Brøndum klar snaps
Sådan gør du
- Skyl bærrene grundigt og pluk dem fra stilkene
- Kog bærrene i 15 - 20 minutter for at fjerne den naturlige gift i bærrene
- Dræn bærrene og anbring dem i et sylteglas
- De skal trække i minimum 1 måned (helst mere). Efter en måned kan du prøvesmage snapsen. Jo længere tid de trækker, jo mere fyldig og kraftig bliver smagen.
- Når de er trukket færdigt, skal du filtrere dem over på en flaske eller karaffel.
- Opbevares i tætsluttende flaske / karaffel og mørkt
Noter
HUSK AT KOGE BÆRRENE FOR AT FÅ GIFTEN UD. BRUG ALDRIG GRØNNE BÆR, BARK, BLADE ELLER STÆNGLER FRA HYLDEN.
Bærrene skal trække i mindst 1 måned, men jo længere de trækker, jo mere farve, smag og fylde kommer der i snapsen.
Vil man have den portvinsagtig, skal man lade den trække i 3-4 måneder (kan lige nå det til jul)
Synes man smagen er for kraftig kan man altid fortynde snapsen med vodka eller snaps.
Vil man have den mere sødlig, kan man tilsætte sukker eller honning.