Fennikel-Estragon snaps

Det er ikke så tit man laver en snaps ud af grøntsager. Men fennikel, der har en let anis smag, er velegnet til at lave en snaps af. Ofte kræver grøntsag snapse at skulle underbygges med et krydderi, således også denne snaps.
Derfor er denne snaps piftet op med lidt fennikelfrø og estragon.
Den er velegnet til mad med fennikel eller anistoner, men er også rigtig god til marinerede sild og stegt torskerogn (med fennikel remoulade).
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid7 days
Hviletid14 days
Samlet tid21 days 10 minutter
Ret: Snaps

Ingredienser

  • ½ fennikelknold (30-40 cm af toppen kan også bruges)
  • spsk fennikelfrø
  • 5-6 stilke estragon
  • 1 flaske vodka eller Brøndum klar snaps

Sådan gør du

  • Rens og snit fennikelknolden i fine skiver (bruger du toppen, snitter du den i tynde strimler).
  • Rist fennikelfrøene på en tør pande.
  • Kom fennikel, fennikelfrø og estragon i et sylteglas
  • Overhæld blandingen med snaps / vodka. Omryst og stil mørkt og køligt. Omryst nu og da (fx dagligt)
  • Efter snapsen har trukket 6-7 dage filtreres den over i en flaske eller karaffel.

Noter

Snapsen kan drikkes med det samme, men den har godt af at hvile sig lidt (1-2 uger).