Agernsnaps

Agernsnaps laves på grønne agern. Det kan måske virke lidt mærkeligt, at lave snaps på denne nød, men resultatet er godt. Snapsen har en sødelig bitterhed, hvor snaps lavet på valnødder kan virke mere bitter.  Den er mørk og skarp.

Ingredienser:

  • Cirka 50 stk. grønne friskplukkede agern
  • 1 flaske neutral snaps (Brøndum Klar) evt. en neutral vodka
Skyl de grønne agern let. tag ‘hatten’ af dem og skær dem midt over. Læg dem i et sylteglas og hæld snapsen / vodkaen over. Lad dem stå mørkt og helst lidt køligt. Omryst et par gange om ugen.

Når de har trukket tilstrækkelig længe filtrér over i en karaffel eller flaske. Snapsen er temmelig kraftig, så man kan (skal) fortynde den efter behov – jo mere fortynding, jo mindre kraftig. Fortynd ca. 3-6 gange.

Trækketid: 4 – 6 mdr. Hviletid: Lad essensen hvile i 14 dages tid efter filtréring.