Lakrids julesnaps

Lakridsrodens sødme blander sig godt sammen med 'julekrydderiernes' karakteristiske duft og smag. Jeg kalder det mest af alt en julesnaps pga. af krydderierne, men den kan drikkes hele året.
Vær opmærksom på, at lakrids kan forhøje blodtrykket. Man skal derfor være varsom med at drikke denne i større mængder, hvis man har forhøjet blodtryk. Lakrids er også slimløsnende og kan være ganske nyttig ved en let forkølelse.
Forb. tid15 min
Tilb. tid7 d
Ret: Julesnaps, Snaps

Ingredienser

  • 45 g lakridsrod (granuleret eller i små stykker)
  • 12 g kanelstang
  • 6 g kardemomme
  • 6 g ingefær
  • 3 g stjerneanis
  • 1 flaske vodka eller Brøndum klar snaps

Sådan gør du

  • Flæk kanelstangen i små stykker, knus kardemommen ved at give den et slag med den flade side af en kniv og bræk stjerneanis i mindre stykker.
  • Riv ingefæren.
  • Bland alle ingredienserne i et syltglas og hæld snaps/vodka over.
  • Stilles mørkt (og køligt) - omrystes dagligt
  • Efter 7 dage filtreres snapsen over i en flaske eller kararaffel

Noter

Snapsen kan drikkes med det samme, men bliver lidt bedre, hvis den får lov til at hvile 1-2 uger.