Rønnebærsnaps
De er sure sagde ræven om rønnebærrene...Du finder rønnebær stort set overalt. I haver, i vejkanten, i skoven og mange andre steder. Disse smukke orange-røde bær egner sig fortrinligt til snaps.Den sure, bitre smag forsvinder hvis de modne bær har fået en gang nattefrost. Men hvis du venter til oktober-november med at plukke dem, er du i skarp konkurrence med fuglene (ræven er jo ikke et problem).Derfor skal du plukke dem når de er modne (august-oktober) og lægge dem på frost 1-3 dage.Farven på snapsen er rødlig mod det gule. Smagen er en snert af bitterhed med sur-sødt præg. Den er særdeles velegnet til det danske (jule)frokostbord med sild, pålæg med syltede grøntsager etc.Forøvrigt indgår de som en ingrediens i Gammel Dansk (endnu en konkurrent)
Ingredienser
- 4-5 dl rønnebær (fået frost 1-3 dage)
- 1 flaske vodka eller Brøndum klar snaps
Sådan gør du
- Pluk og vask bærrene, læg dem på frost 1-3 dage
- Hæld dem i et sylteglas og hæld vodka / snaps over. Omryst
- Lad dem trække i mørke i 7 dage og omryst dagligt
- Filtrer snapsen over i en flaske / karaffel
- Lad snapsen hvile i mørke i minimum 2 måneder (gerne mere).
Noter
Det er vigtigt at lade snapsen hvile i mindst to måneder, da den kan være stærk bitter (med afsmag) hvis du drikker den med det samme. Denne bitterhed forsvinder (næsten) når snapsen får lov til at hvile.
Jo længere den hviler, jo mere rund og sødlig bliver den.