Blåbærsnaps på amerikanske blåbær

Du har jo nok stødt på plastikbakkerne med blåbær i supermarkedet (uanset navn). De ser store, runde og dejlige ud. Men skindet bedrager, det er IKKE nordiske blåbær. De kaldes amerikanske blåbær og kommer ofte fra professionelle dyrkere (over hele verden).
De har meget lidt med de nordiske blåbær at gøre mht. smag og udseende. Frugtkødet er mere hvidligt, de er lidt syrlige (sure) og skallen farver stort set ikke.
Nordlige (danske) blåbær har meget rødt frugtkød, er lettere sødlige og farver ekstremt meget.
Så derfor måtte jeg prøve at lave en blåbærsnaps på amerikanske blåbær - og ja, den blev meget forskellig fra min tidligere blåbærsnaps - både mht. udseende og smag
Forb. tid1 time
Tilb. tid90 days
7 days
Ret: Snaps

Ingredienser

  • 250 g Amerikanske blåbær Fra supermarkedet
  • ½ liter vodka eller Brøndum klar snaps

Sådan gør du

  • Skyl bærrene grundigt
  • Læg dem i et sylteglas (hele)
  • Overhæld med klar Brøndum eller Vodka
  • Stilles mørkt (og køligt) - omrystes nu og da

Noter

Jeg kunne meget hurtigt se, at disse bær har en helt forskellig struktur. Efter den første måned var snapsen kun farvet ganske lidt og duften var ikke , som en snaps lavet på danske blåbær.
Efter tre måneder var snapsen farvet (som man kan se på billedet), men ikke i den normale stærk blå-lilla farve, men snarere en lidt rødlig (brunlig) farve.