Brombærsnaps

Brombærsnaps er lidt syrlig-sød og har en kraftig mørk farve. Den virker også frisk i det, tilsætter man (meget) honning eller sukker, kan man udvikle den til en likør i stedet.

Ingredienser:

  • Ca. 200 – 250 g. vilde brombær, man kan også bruge egne hjemmedyrkede eller købe en pose dybfrosne.
  • 1 flaske snaps (Brøndum Klar) eller neutral vodka (ca. 500 – 750 ml)
  • 1 Spsk. honning (efter behag)
Bærrene renses og sættes på sylteglas. Overhæld med snaps og lad den stå mørkt og køligt og trække. Omrystes forsigtigt 1-2 gange per uge. efter 2 måneder er det tid at smage om den er kraftig nok. Er den kraftig nok, kan den filtreres.
Tilsæt en spiseskefuld honning og rør rundt. Lad den hvile i 14 dages tid.
Trækketid: 2 – 3 mdr. Hviletid: bør stå i 14 dages tid efter filtrering. Tilsættes meget honning eller sukker (til likør) – lad den stå i mindst 1 måned.