Pebersnaps

Som sagt en pebersnaps - den er ikke for folk og fæ, der synes at peberfrugter er stærke. Den har en gylden smuk farve, men skinnet bedrager.
Når du tager et glas af denne, mærker du først og fremmest en varme brede sig. Ja du kan begynde at smage peberet, så det begynder at brænde - og så sætter cayennepeber ind med fuld styrke.
Du har nu nået kogepunktet, hvor du får sved på panden og dampen står ud af næse og ører - næsten.
En god snaps til en råkold dag, med lidt kulde omkring næsen.
Forb. tid5 min
Tilb. tid7 d
Hviletid14 d
Samlet tid21 d 5 min
Ret: Snaps

Ingredienser

  • 20 g rød, sort og hvid peberblanding (hele peberkorn, evt. bare røde peberkorn)
  • 20 g sorte peberkorn (hele)
  • 10 g hvide peberkorn (hele)
  • 1 tsk. cayennepeber (pulver, evt. brug 1-3 hele, tørrede i stedet - let knust)
  • 1 flaske vodka eller Brøndum klar snaps

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienser i et sylteglas (eller flaske)
  • Hæld vodka / snaps over og omryst
  • Lad trække i 1 uge i mørke og omryst dagligt
  • Filtrer snapsen over i en flaske / karaffel
  • Snapsen kan drikkes med det samme, men lad den falde til ro i 1-2 uger

Noter

Hvis du knuser kornene let, vil snapsen blive lidt kraftigere i den angivne trækketid.
Hvis du ikke vil have den for kraftig, kan du nøjes med at lad den trække i 3-4 dage.