Ege snaps

For at få cognacens smag, Jack Daniels og andre kendte former for spiritus, lader man den rene alkohol lagre på egetræsfade.
Det er sådan set grundideen med denne snaps, blot bruger jeg ikke et egetræsfad, men en klods af eg.
Snapsen udvikler i løbet af et stykke tid en farve der minder om cognac, og med et godt dansk ubehandlet stykke eg, begynder smagen at minde lidt om cognac.
Man kan til grillen købe træflis (til rygning) - nogle af de forskellige røgflis er lavet af gamle Jack Daniels tønder. Jeg har ikke prøvet det (endnu), men jeg kan forestille mig, at bruger man dette træflis, vil snapsen få en overtone af Jack Daniels (lidt røget whisky smag).
Forb. tid10 min
Tilb. tid30 d
Ret: Snaps

Ingredienser

  • 1 stk træklods af eg (må ikke være behandlet med noget som helst)
  • 1 flaske vodka eller Brøndum klar snaps

Sådan gør du

  • Læg træklodsen i flasken (eventuelt kan du skære den i små stykker). Du kan med fordel skylle træet grundigt med vand (fx også træflis), for at få snavs, støv, sten, metal o. lign. fjernet fra træets overflade.
  • Hæld vodka / snaps over - omryst
  • Lad den stå og trække i 1-3 måneder før du begynder at drikke af den - du må godt prøvesmage undervejs. Omryst flasken nu og da.
  • Når der er drukket lidt (eller meget) af den, kan du fylde vodka / snaps på.

Noter

Du bør jo nok ikke drikke al snapsen før du fylder på igen.
Hvis du fylder meget på på én gang, skal du lade snapsen trække 1-3 måneder før du igen drikker.
Husk at omryste snapsen ind i mellem.