Mandarin-kaffe snaps

Mandarin (appelsiner) passer godt med kaffe. Denne snaps er behagelig blød, med en tone af mandarin og kaffe. Mandarinens sødme og sukkerstofferne tilsat opvejer den normalt bitre smag af kaffe. En god snaps til julens glæder.
Ingredienser:

  • 1 hel mandarin (stor & sød
  • 40 hele kaffebønner
  • 15 tsk. rørsukker (helst økologisk)
  • 1 tsk. honning
  • 1 stang vanillie
  • 3-6 hele nelliker (kraftig duftende, 3 stykker)
  • 1 flaske neutral snaps eller vodka
Mandarinen skylles og renses godt, evt. vaskes med opvaskemiddel – efterfulgt af meget grundig skylning (alt sæbe skal væk). Der prikkes 40-50 huller i mandarinen (fx. med en gaffel).
Mandarinen lægges i et sylteglas og resten af ingredienserne tilsættes. Vanilliestangen skæres i mindre stykker.
Overhæld med en neutral snaps eller vodka. Omrystes dagligt og skal stå og trække mørkt (og køligt). Efter at have trukket i 40 dage, filtreres snapsen over i en karaffel.
Trækketid: 40 dage Hviletid: 1-2 uger gør godt, men kan drikkes med det samme.