Mandarin-kaffe snaps

Mandarin (appelsiner) passer godt med kaffe. Denne snaps er behagelig blød, med en tone af mandarin og kaffe. Mandarinens sødme og sukkerstofferne tilsat opvejer den normalt bitre smag af kaffe. En god snaps til julens glæder.
Forb. tid5 min
Tilb. tid40 d
Hviletid14 d
Samlet tid54 d 5 min
Ret: Julesnaps, Snaps

Ingredienser

  • 1 hel mandarin (stor og sød)
  • 40 hele kaffebønner
  • 15 tsk rørsukker (helst økologisk)
  • 1 tsk honning
  • 1 stang vanillie
  • 3-6 hele nelliker (kraftigt duftende - nøjes med 3)
  • 1 flaske vodka eller Brøndum klar snaps

Sådan gør du

  • Mandarinen skylles og renses godt, evt. vaskes med opvaskemiddel – efterfulgt af meget grundig skylning (alt sæbe skal væk). 
  • Der prikkes 40-50 huller i mandarinen (fx. med en gaffel).
  • Mandarinen lægges i et sylteglas og resten af ingredienserne tilsættes. Vanilliestangen skæres i mindre stykker.
  • Overhæld med en neutral snaps eller vodka. Omrystes dagligt og skal stå og trække mørkt (og køligt).
  • Efter at have trukket i 40 dage, filtreres snapsen over i en karaffel.