Tranebær snaps

Tranebær er sure og hårde bær. De er meget benyttet til juice og forskellige sylteprodukter (specielt i USA & Canada).
En art tranebær vokser vildt i Nord-, Vest- og Midtjylland. Det er et efterårs bær og indsamles i oktober-november måned.
Snapsen er lidt syrlig og alligevel rund i smagen. Lige efter den er brygget færdig, har den en flot rød farve. UV lys og ilt får imidlertid farven til at forsvinde meget hurtigt. Så for at holde farven så lang tid som muligt, skal man opbevare snapsen i en tæt og mørk beholder (evt. indpak flaske / karaffel i sølvpapir).
Snapsen er velegnet som efterårs snaps eller julesnaps (den smager rigtig godt sammen med fjerkræ).
Forb. tid2 d 20 min
Tilb. tid90 d
Hviletid14 d
Samlet tid37 d 20 min
Ret: Julesnaps, Snaps

Ingredienser

  • 500 g tranebær (dybfrosne kan også bruges med et godt resultat)
  • 20 g honning (hvis snapsen er for sur, kan man tilsætte mere honning senere)
  • 1 flaske vodka eller Brøndum klar snaps

Sådan gør du

  • Rens bærrene og put dem i dybfryseren 2-3 dage. Hvis du bruger dybfrosne bær, er dette trin selvfølgelig ikke nødvendigt.
  • Opløs Honningen i snapsen / vodkaen (evt. i det sylteglas du vil bruge)
  • Læg de dybfrosne bær i snapsen / vodkaen. Omryst blandingen og sæt den køligt og mørkt (vigtigt); eventuelt dæk glasset med sølvpapir eller brug en mørk beholder.
  • Lad det hele trække i mindst 3 måneder, omryst nu og da. Efter 2 måneder kan du smage om blandingen har en god smag af tranebær.
  • Når du er tilfreds med smagen, filtrer snapsen og lad den hvile 2-3 uger.

Noter

Den afbillede snaps har stået inde bagest i skabet i 3 år. Man kan se farven ikke er så knaldrød som i starten.
Forbløffende nok, så smagte den endnu bedre, end da den lige var lavet. Så der sker en hvis forbedring under lagringen.