Valnødde-Rosin snaps
En læser af snapseklubben.dk gjorde mig opmærksom på, at jeg ikke havde en valnøddesnaps, som er velegnet til julebordet.Da en rigtig valnøddesnaps tager omkring 2x4 måneder at lave plus at man skal bruge de grønne umodne valnødder (høstes i juli-august) gjorde det ligesom lidt besværligt at få lavet en valnøddesnaps når vi taler slutningen af november (det skulle da lige være til næste år).Så jeg fandt en alternativ snaps, der kun skulle trække i cirka 10 dage.Snapsen smager rigtig godt, valnødderne træder tydeligt igennem med lidt sødme fra rosinerne. En rigtig god snaps til julebordet eller blot til at varme sig på i efteråret og vinteren.
Ingredienser
- 80 g Valnøddekerner
- 100 g Rosiner
- ½ Liter Klar Brøndum eller Vodka
Sådan gør du
- Befri valnødderne fra skallen. Man kan købe knækkede valnødder, men det er da hyggeligt selv at knække nødderne plus de er nok lidt mere friske.
- Læg valnødderne og rosinerne i et 1 liters sylteglas
- Overhæld med snapsen/vodkaen
- Stilles mørkt og omrystes dagligt
- Efter 10 dage (eller når valnøddesmagen er tilpas) filtreres nødder og rosiner fra
- Rosinerne adskilles fra valnødderne og skylles let med rent vand. De hældes nu tilbage i snapsen (og bliver der indtil flasken er tom)
- Snapsen kan drikkes med det samme, men har bedst af at hvile i 10-14 dage.
Noter
Når du skænker snapsen, få da 1-2 rosiner med ned i snapseglasset. Rosinerne er sprængfyldt af alkohol - så pas på, når du tygger dem.