Æblesnaps II
Jeg fik inspirationen til denne snaps fra den lokale avis, en artikel om alle de dejlige æbler der blot lå og rådnede i haverne. Journalisten foreslog, at man kunne bruge dem til most og snaps.Så en hurtig opskrift (okay jeg har ikke æbletræer i min have, så det blev købmanden) - 5 æbler og vente (utålmodigt) på at få den smagt.Den smagte godt - lidt sød/syrlig og en 'bi-smag' som ægte bretonsk cider. Selv min kone syntes rigtigt godt om den.Det er en efterårssnaps, som laves når de friske æbler er der. Men jeg synes man kan også godt købe æbler (spise æbler) og drikke den hele året.
Ingredienser
- 5 hele æbler spiseæbler er bedst
- 1 flaske vodka eller Brøndum klar snaps
Sådan gør du
- Vask og rengør æblerne grundigt, specielt hvis der er mulighed for sprøjtemidler.
- Grovhak eller skær æblerne i små stykker - hele æblet, inkl. kernehus og skal.
- Sæt dem på sylteglas og hæld snaps / vodka over.
- Lad blandingen stå mørkt og køligt i 2 uger - omryst dagligt.
- Efter to uger filtreres blandingen over i et nyt sylteglas.
- Lad snapsen stå og trække 4-5 uger (mørkt og koldt).
- Når snapsen er færdig, kan du med fordel filtrere den endnu en gang (evt. to gange gennem samme filter).
Noter
Hvis du ønsker at filtrere snapsen efter den har stået og hvilet sig, kan man lade den hvile i yderligere 1 uge før man drikker den.
Hvis man vælger at lade den stå lidt længere efter filtrering, kan man filtrere anden gang efter 4 uger og så lade snapsen stå yderligere en uge.