Æble julesnaps

Ganske vist kalder jeg det en julesnaps, mest på grund af krydderierne, men den kan nu godt drikkes hele året.
Forb. tid15 min
Tilb. tid44 d
Hviletid14 d
Samlet tid58 d 15 min
Ret: Julesnaps, Snaps

Ingredienser

  • 3 hele æbler (2 søde og 1 syrligt)
  • 2x7 cm kanelstang
  • 6 stk hele kardemomme
  • 3-4 stk stjerneanis (antal afhængig af størrelse)
  • 6-8 stk nelliker
  • 1 flaske vodka eller Brøndum klar snaps

Sådan gør du

  • Vask æblerne grundigt, især hvis de er blevet sprøjtet. Det bedste er at bruge økologiske æbler, som ikke skulle være sprøjtet med alt muligt
  • Skær æblerne i mindre stykker og fjern eventuelt kernerne / undgå kernehuset.
  • Kardemomme knuses med en kniv (så de åbner sig – ikke mere). Bræk kanelstænger og stjerneanis i stykker. Alle krydderier lægges i en gazepose (eller en tepose).
  • Læg æbler og krydderipose i et sylteglas og overhæld med en neutral snaps eller vodka. Omrystes dagligt; skal stå og trække mørkt (og køligt).
  • Efter at have trukket i en uge med krydderierne, fiskes krydderiposen op af glasset.
  • Vodkaen / snapsen med æblerne i skal nu trække yderligere en måned – omryst jævnligt.
  • Efter en måned påfyldes ca. 100 ml ekstra vodka / snaps.
  • Efter en uge filtreres den nu over i en karaffel / flaske.

Noter

Den har godt af at hvile i 1-2 uger, men kan drikkes med det samme.