Æble julesnaps

Ganske vist kalder jeg det en julesnaps, mest på grund af krydderierne, men den kan nu godt drikkes hele året.
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid44 days
Hviletid14 days
Samlet tid58 days 15 minutter
Ret: Julesnaps, Snaps

Ingredienser

  • 3 hele æbler (2 søde og 1 syrligt)
  • 2x7 cm kanelstang
  • 6 stk hele kardemomme
  • 3-4 stk stjerneanis (antal afhængig af størrelse)
  • 6-8 stk nelliker
  • 1 flaske vodka eller Brøndum klar snaps

Sådan gør du

  • Vask æblerne grundigt, især hvis de er blevet sprøjtet. Det bedste er at bruge økologiske æbler, som ikke skulle være sprøjtet med alt muligt
  • Skær æblerne i mindre stykker og fjern eventuelt kernerne / undgå kernehuset.
  • Kardemomme knuses med en kniv (så de åbner sig – ikke mere). Bræk kanelstænger og stjerneanis i stykker. Alle krydderier lægges i en gazepose (eller en tepose).
  • Læg æbler og krydderipose i et sylteglas og overhæld med en neutral snaps eller vodka. Omrystes dagligt; skal stå og trække mørkt (og køligt).
  • Efter at have trukket i en uge med krydderierne, fiskes krydderiposen op af glasset.
  • Vodkaen / snapsen med æblerne i skal nu trække yderligere en måned – omryst jævnligt.
  • Efter en måned påfyldes ca. 100 ml ekstra vodka / snaps.
  • Efter en uge filtreres den nu over i en karaffel / flaske.

Noter

Den har godt af at hvile i 1-2 uger, men kan drikkes med det samme.