Rabarbersnaps

De syrlige rabarber med et pift af vanillie giver en rigtig sommesnaps. Det er i orden at drikke den på andre årstider.
Forb. tid15 min
Tilb. tid21 d
Hviletid14 d
Samlet tid35 d 15 min
Ret: Snaps, sommersnaps

Ingredienser

  • 300-400 g rabarberstængel
  • 1 stang vanillie
  • 1 flaske vodka eller Brøndum klar snaps

Sådan gør du

  • Rabarberne skylles og renses grundigt. De skæres derefter i mindre stykker og kan eventuelt flækkes på langs.
  • Vanilliestangen skæres i mindre stykker.
  • Lægges i et sylteglas og overhældes med en neutral snaps eller vodka.
  • Omrystes jævnligt og skal stå og trække mørkt (og køligt).
  • Efter at have trukket i 3 uger, filtreres snapsen over i en karaffel.

Noter

Hviletid: 1-2 uger gør godt, men kan drikkes med det samme.