Blåbærsnaps

Blåbærsnaps er rund og mild i smagen. Den har en meget kraftig farve, som godt kan smitte temmelig meget af på tøj, viskestykker eller andet.
Forb. tid15 min
Tilb. tid80 d
Hviletid14 d
Samlet tid94 d 15 min
Ret: Snaps

Ingredienser

  • 500 g modne blåbær (brug evt. dybfrosne bær, se noter)
  • 1 flaske neutral snaps eller vodka

Sådan gør du

  • Rens bærrene og del dem i to – hvis du vil undgå blå fingre de næste 2-3 uger, så brug handsker.
  • Læg dem i et sylteglas og overhæld dem med snapsen.
  • Lad dem trække mørkt og helst køligt i 2-3 mdr. (se noter)
  • Når den er færdigtrukket filtreres den over i en flaske eller en karaffel

Noter

Brug helst de rigtige blåbær. Den sort man normalt kan købe i supermarkedet er ikke den helt rigtige. Frugtkødet er grønligt / lyst, hvor de rigtige skovbær er helt mørke (blå) i frugtkødet. De grønlige kan have en tendens til at være sure. 
Du kan vælge at fortynde snapsen efter den har trukket. Alternativt kan du lade den trække lidt mindre (fx 1½ måned) så den ikke bliver for kraftig.
Jeg foretrækker at lade den trække længe (3 mdr.) i ca ½ liter snaps – og derefter fortynde den og lade den hvile i 1-2 måneder.
Hvis man synes den er lidt stærk eller sur i det, kan man tilsætte lidt honning eller sukker. Meget sukkerstof vil give en likøragtig snaps.