Blåbærsnaps

Blåbærsnaps er rund og mild i smagen. Den har en meget kraftig farve, som godt kan smitte temmelig meget af på tøj, viskestykker eller andet.

Ingredienser:

  • cirka 500 g. modne blåbær, eventuelt kan du bruge dybfrosne. Brug helst ‘rigtige’ blåbær, den sort man køber i supermarkedet, er ikke den helt rigtige og er lyse i frugtkødet. Rigtige blåbær er også kraftigt blåfarvede i kødet.
  • 1 flaske neutral snaps (fx Brøndum Klar) eller neutral vodka (ca. 500 – 750 ml).
Rens bærrene og del dem i to – hvis du vil undgå blå fingre de næste 2-3 uger, så brug handsker.
Læg dem i et sylteglas og overhæld dem med snapsen. Du kan vælge at fortynde snapsen efter den har trukket. Alternativt kan du lade den trække lidt mindre (fx 1½ måned) så den ikke bliver for kraftig.
Jeg foretrækker at lade den trække længe (3 mdr.) i ca ½ liter snaps – og derefter fortynde den og lade den hvile i 1-2 måneder.
Hvis man synes den er lidt stærk eller sur i det, kan man tilsætte lidt honning eller sukker. Meget sukkerstof vil give en likøragtig snaps.
Trækketid: 2 – 3 mdr. Hviletid: Hvis du ikke fortynder snapsen, 14 dages tid. Hvis du fortynder snapsen, skal den hvile i mindst 1 måned.