Blåbærsnaps

Blåbærsnaps er rund og mild i smagen. Den har en meget kraftig farve, som godt kan smitte temmelig meget af på tøj, viskestykker eller andet.
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid80 days
Hviletid14 days
Samlet tid94 days 15 minutter
Ret: Snaps

Ingredienser

  • 500 g modne blåbær (brug evt. dybfrosne bær, se noter)
  • 1 flaske neutral snaps eller vodka

Sådan gør du

  • Rens bærrene og del dem i to – hvis du vil undgå blå fingre de næste 2-3 uger, så brug handsker.
  • Læg dem i et sylteglas og overhæld dem med snapsen.
  • Lad dem trække mørkt og helst køligt i 2-3 mdr. (se noter)
  • Når den er færdigtrukket filtreres den over i en flaske eller en karaffel

Noter

Brug helst de rigtige blåbær. Den sort man normalt kan købe i supermarkedet er ikke den helt rigtige. Frugtkødet er grønligt / lyst, hvor de rigtige skovbær er helt mørke (blå) i frugtkødet. De grønlige kan have en tendens til at være sure. 
Du kan vælge at fortynde snapsen efter den har trukket. Alternativt kan du lade den trække lidt mindre (fx 1½ måned) så den ikke bliver for kraftig.
Jeg foretrækker at lade den trække længe (3 mdr.) i ca ½ liter snaps – og derefter fortynde den og lade den hvile i 1-2 måneder.
Hvis man synes den er lidt stærk eller sur i det, kan man tilsætte lidt honning eller sukker. Meget sukkerstof vil give en likøragtig snaps.