40+ Julesnaps
Jeg har her forsøgt at peppe den gamle 40 julesnaps op (appelsin-kaffe), med lidt flere krydderier (jule-). Jeg synes den blev rigtig god. Den har lidt en smag af Glögg - og alligevel ikke. Appelsinen smager ikke så kraftig igennem, så man kunne overveje at fjerne krydderierne ca. 1 uge før den er færdig, for at få lidt mere appelsin med.
Ingredienser
- 1 hel appelsin helst økologisk
- 40 stk. nelliker
- 40 stk. allehånde hele
- 40 stk. kaffebønner hele
- 40 mm kanelstang
- 1 flaske vodka eller Brøndum klar snaps
Sådan gør du
- Vask appelsinen grundigt (især hvis den ikke er økologisk). Brug evt. opvaskemiddel og skyl den meget grundigt (opvaskemiddel smager ikke så godt i snaps).Prik 40 huller i appelsinen med en gaffel el. lign. (prik helt ind til frugtkødet)
- Knus allehånde og kaffebønner let. Bræk kanelstangen i små stykker.
- Bland det hele sammen i et sylteglas og overhæld med snaps / vodka.
- Lad det stå mørkt og koldt i 40 dage, ryst blandingen dagligt.
- Efter 40 dage filtreres snapsen. Man eventuelt filtrere igennem det samme kaffefilter to gange for at få snapsen mere klar. Anden filtrering kan tage ca. 5-6 timer.
Noter
Som nævnt ovenfor, kan man overveje at tage krydderiblandingen af inden de 40 dage er gået.
I det tilfælde pakker man krydderierne ind i en gaze pose eller et te-filter (bedst), så man let kan tage posen ud.