40+ Julesnaps

Jeg har her forsøgt at peppe den gamle 40 julesnaps op (appelsin-kaffe), med lidt flere krydderier (jule-). Jeg synes den blev rigtig god. Den har lidt en smag af Glögg - og alligevel ikke.
Appelsinen smager ikke så kraftig igennem, så man kunne overveje at fjerne krydderierne ca. 1 uge før den er færdig, for at få lidt mere appelsin med.
Forb. tid1 time
Tilb. tid40 days
Hviletid5 days
Samlet tid45 days 1 time
Ret: Julesnaps, Snaps

Ingredienser

  • 1 hel appelsin helst økologisk
  • 40 stk. nelliker
  • 40 stk. allehånde hele
  • 40 stk. kaffebønner hele
  • 40 mm kanelstang
  • 1 flaske vodka eller Brøndum klar snaps

Sådan gør du

  • Vask appelsinen grundigt (især hvis den ikke er økologisk). Brug evt. opvaskemiddel og skyl den meget grundigt (opvaskemiddel smager ikke så godt i snaps).
    Prik 40 huller i appelsinen med en gaffel el. lign. (prik helt ind til frugtkødet)
  • Knus allehånde og kaffebønner let. Bræk kanelstangen i små stykker.
  • Bland det hele sammen i et sylteglas og overhæld med snaps / vodka.
  • Lad det stå mørkt og koldt i 40 dage, ryst blandingen dagligt.
  • Efter 40 dage filtreres snapsen. Man eventuelt filtrere igennem det samme kaffefilter to gange for at få snapsen mere klar. Anden filtrering kan tage ca. 5-6 timer.

Noter

Som nævnt ovenfor, kan man overveje at tage krydderiblandingen af inden de 40 dage er gået.
I det tilfælde pakker man krydderierne ind i en gaze pose eller et te-filter (bedst), så man let kan tage posen ud.