Da jeg stod og kiggede på frysedisken i det lokale supermarked, fik jeg den tanke - hvordan mon deres 250 grams frosne skovbær vil smage i en snaps?Som sagt så gjort, ned i snapsen - vente en måned og med tålmodighed lade det hele hvile i et par uger - og jo det smagte godt. Toner af det forskellige bær (jordbær, hindbær, brombær osv.) frisk og sur-sødt.Jeg kan forestille mig at tilsatte man en masse sukker (eller honning) vil man få noget der ligner en frugt likør.
Forb. tid5 minuttermin
Tilb. tid30 daged
Hviletid14 daged
Samlet tid44 daged5 minuttermin
Ret: Snaps
Ingredienser
1posefrosne skovbær(250 gram pose)
1flaskevodka eller Brøndum klar snaps
Sådan gør du
Hæld bærrene i et sylteglas
Hæld vodka / snaps over, og omryst
Lad det hele trække i mørke i en måned. Omryst nu og da (fx daglig)
Når snapsen er trukket færdigt, filtreres den over i en flaske eller karaffel
Noter
Snapsen kan drikkes med det samme, men udvikler sig hvis den får lov til at hvile i 1-2 uger.Skal opbevares mørkt og køligt (ellers forsvinder den flotte farve)