Hindbær & Jordbær snaps

På en ferie til Tjekkiet, boede vi i det nordlige skovdistrikt. Naturen bød på vilde hindbær og skov jordbær.
Jeg tænkte derfor, at de formodentlig smagte godt i en snaps - jeg tog ikke fejl, de smagte himmelsk.
Nu er det ikke alle der kan finde vilde hindbær og jordbær sådan uden videre, men man kan formodentlig også bruge almindelige jordbær og hindbær, eventuelt frosne vilde skovbær. Jeg har dog ikke prøvet det endnu.
Forb. tid10 min
Tilb. tid60 d
Hviletid14 d
Samlet tid74 d 10 min
Ret: Snaps, sommersnaps

Ingredienser

  • 100 g vilde hindbær (ca. 100 gram)
  • 100 g vilde skovjordbær (ca. 100 gram)
  • 1 flaske vodka eller Brøndum klar snaps

Sådan gør du

  • Skyl bærrene og læg dem i et sylteglas.
  • Hæld vodka / snaps over.
  • Lad det hele trække i ca. 2 måneder, mørkt og køligt. Omryst jævnligt.
  • Efter to måneder filtreres snapsen. Lad den hvile i ca. 14 dage

Noter

Man kan søde snapsen med honning efter den har trukket.