Gurkemeje snaps

I blandt vores grøntsager fandt jeg en dag en hel gurkemeje, som desværre havde skudt. Så derfor tænkte jeg om den kunne bruges snaps.
Det kunne den, jeg fik en flot gylden gul snaps, som smagte rimelig godt.
Der er dog et par små negative sider ved denne snaps (se noter), men jeg besluttede mig for at offentliggøre den alligevel.
Forb. tid5 min
Tilb. tid21 d
Hviletid7 d
Samlet tid28 d 5 min
Ret: Snaps

Ingredienser

  • 19 g gurkemeje
  • 1 flaske vodka eller Brøndum klar snaps

Sådan gør du

  • Rens gurkemejen let
  • Anbring i et sylteglas og hæld snaps / vodka over
  • Lad det trække mørkt i 21 dage (3 uger), omryst jævnligt (dagligt)
  • Efter trækketiden filteres det over i en flaske / karaffel. Opbevares mørkt (for at holde farven).

Noter

Snapsen smagte rimelig godt efter tre ugers trækketid, men det var som der manglede lidt sødme. Måske lidt honning eller lakridsrod kan hjælpe.
Den kunne drikkes med det samme, men vandt lidt ved at stå 1-2 uger.
Derimod smagte jeg igen på den efter 3 måneders tid, og den havde fået en 'træagtig' smag, så man skal nok regne med begrænset holdbarhed (smags mæssigt) på 1-2 måneder.