Blommesnaps version 1

Der er ikke noget så godt som nye, friske danske blommer. Hvis du har et blommetræ i din baghave, kan du jo passende prøve at lave denne snaps. De lidt syrlige og meget friske blommer er bedst velegnede til denne version.
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid90 days
Hviletid14 days
Samlet tid104 days 15 minutter
Ret: Snaps

Ingredienser

  • 700 g friske, nye blommer
  • 7 tsk rørsukker (helst økologisk)
  • 7 tsk alm. hvidt sukker
  • 7 cm kanelstang
  • ½ liter vodka eller Brøndum klar snaps

Sådan gør du

  • Opløs sukkeret i vodkaen / snapsen.
  • Vask blommerne grundigt, især hvis de har været sprøjtet. Halvér blommerne og pil stenen ud.
  • Læg blommerne og kanelstangen i vodkaen / snapsen. Bræk kanelstangen i mindre stykker.
  • Den første uge rystes blandingen grundigt (dagligt). Blandingen skal helst trække i mørke og køligt.
  • Efter blandingen har trukket i ca. 3 måneder (omryst jævnligt) filtreres denne.

Noter

Snapsen kan drikkes med det samme, men det er min erfaring at 1-2 ugers hviletid får smagen i balance.