Blommesnaps version 1
Der er ikke noget så godt som nye, friske danske blommer. Hvis du har et blommetræ i din baghave, kan du jo passende prøve at lave denne snaps. De lidt syrlige og meget friske blommer er bedst velegnede til denne version.
Ingredienser
- 700 g friske, nye blommer
- 7 tsk rørsukker (helst økologisk)
- 7 tsk alm. hvidt sukker
- 7 cm kanelstang
- ½ liter vodka eller Brøndum klar snaps
Sådan gør du
- Opløs sukkeret i vodkaen / snapsen.
- Vask blommerne grundigt, især hvis de har været sprøjtet. Halvér blommerne og pil stenen ud.
- Læg blommerne og kanelstangen i vodkaen / snapsen. Bræk kanelstangen i mindre stykker.
- Den første uge rystes blandingen grundigt (dagligt). Blandingen skal helst trække i mørke og køligt.
- Efter blandingen har trukket i ca. 3 måneder (omryst jævnligt) filtreres denne.
Noter
Snapsen kan drikkes med det samme, men det er min erfaring at 1-2 ugers hviletid får smagen i balance.