Blommesnaps version 1

Der er ikke noget så godt som nye, friske danske blommer. Hvis du har et blommetræ i din baghave, kan du jo passende prøve at lave denne snaps. De lidt syrlige og meget friske blommer er bedst velegnede til denne version.
Forb. tid15 min
Tilb. tid90 d
Hviletid14 d
Samlet tid104 d 15 min
Ret: Snaps

Ingredienser

  • 700 g friske, nye blommer
  • 7 tsk rørsukker (helst økologisk)
  • 7 tsk alm. hvidt sukker
  • 7 cm kanelstang
  • ½ liter vodka eller Brøndum klar snaps

Sådan gør du

  • Opløs sukkeret i vodkaen / snapsen.
  • Vask blommerne grundigt, især hvis de har været sprøjtet. Halvér blommerne og pil stenen ud.
  • Læg blommerne og kanelstangen i vodkaen / snapsen. Bræk kanelstangen i mindre stykker.
  • Den første uge rystes blandingen grundigt (dagligt). Blandingen skal helst trække i mørke og køligt.
  • Efter blandingen har trukket i ca. 3 måneder (omryst jævnligt) filtreres denne.

Noter

Snapsen kan drikkes med det samme, men det er min erfaring at 1-2 ugers hviletid får smagen i balance.