Blommesnaps version 1

Der er ikke noget så godt som nye, friske danske blommer. Hvis du har et blommetræ i din baghave, kan du jo passende prøve at lave denne snaps. De lidt syrlige og meget friske blommer er bedst velegnede til denne version.
Ingredienser:

  • 700 g friske, nye blommer
  • 7 tsk. rørsukker (helst økologisk)
  • 7 tsk. alm. hvidt sukker
  • 7 cm kanelstag
  • 500 – 600ml neutral snaps eller vodka
Opløs sukkeret i vodkaen / snapsen.

Vask blommerne grundigt, især hvis de har været sprøjtet. Halvér blommerne og pil stenen ud.

Læg blommerne og kanelstangen i vodkaen / snapsen.

Den første uge rystes blandingen grundigt. Blandingen skal helst trække i mørke og køligt.

Efter blandingen har trukket i ca. 3 måneder (omryst jævnligt) filtreres denne. Snapsen kan drikkes med det samme, men det er min erfaring at 1-2 ugers hviletid får smagen i balance.

Trækketid: 3 mdr. Hviletid: 1-2 uger gør godt, men kan drikkes med det samme.