Rabarber-blomme snaps

Rabarberens syrlighed kombineret med søde danske blommer og et pift af vanilje giver en velbalanceret og sommeragtig snaps.
Forb. tid15 min
Tilb. tid28 d
Hviletid14 d
Samlet tid42 d 15 min
Ret: Snaps, sommersnaps

Ingredienser

  • 150 g rabarberstængel
  • 100 g blommer (sød)
  • 1 stang vanillie
  • ½ liter vodka eller Brøndum klar snaps

Sådan gør du

  • Rabarber og blommer skylles og renses godt.
  • Skær rabarber i passende stykker, eventuelt flæk dem på langs.
  • Blommer skæres i mindre stykker og stenen fjernes.
  • Skær vanilliestangen i mindre stykker.
  • Læg det hele i et sylteglas og overhæld med en neutral snaps eller vodka.
  • Omrystes jævnligt; skal stå og trække mørkt (og køligt).
  • Efter at have trukket i 4 uger, filtreres snapsen over i en karaffel.

Noter

Hviletid: 1-2 uger gør godt, men kan drikkes med det samme.