Go Back
Udskriv
Opskriftsbillede
Noter
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Rabarber-blomme snaps
Rabarberens syrlighed kombineret med søde danske blommer og et pift af vanilje giver en velbalanceret og sommeragtig snaps.
Forb. tid
15
minutter
min
Tilb. tid
28
dage
d
Hviletid
14
dage
d
Samlet tid
42
dage
d
15
minutter
min
Ret:
Snaps, sommersnaps
Ingredienser
150
g
rabarberstængel
100
g
blommer
(sød)
1
stang
vanillie
½
liter
vodka eller Brøndum klar snaps
Sådan gør du
Rabarber og blommer skylles og renses godt.
Skær rabarber i passende stykker, eventuelt flæk dem på langs.
Blommer skæres i mindre stykker og stenen fjernes.
Skær vanilliestangen i mindre stykker.
Læg det hele i et sylteglas og overhæld med en neutral snaps eller vodka.
Omrystes jævnligt; skal stå og trække mørkt (og køligt).
Efter at have trukket i 4 uger, filtreres snapsen over i en karaffel.
Noter
Hviletid:
1-2 uger gør godt, men kan drikkes med det samme.