Go Back

Rabarber-blomme snaps

Rabarberens syrlighed kombineret med søde danske blommer og et pift af vanilje giver en velbalanceret og sommeragtig snaps.
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid28 dage
Hviletid14 dage
Samlet tid42 dage 15 minutter
Ret: Snaps, sommersnaps

Ingredienser

  • 150 g rabarberstængel
  • 100 g blommer (sød)
  • 1 stang vanillie
  • ½ liter vodka eller Brøndum klar snaps

Sådan gør du

  • Rabarber og blommer skylles og renses godt.
  • Skær rabarber i passende stykker, eventuelt flæk dem på langs.
  • Blommer skæres i mindre stykker og stenen fjernes.
  • Skær vanilliestangen i mindre stykker.
  • Læg det hele i et sylteglas og overhæld med en neutral snaps eller vodka.
  • Omrystes jævnligt; skal stå og trække mørkt (og køligt).
  • Efter at have trukket i 4 uger, filtreres snapsen over i en karaffel.

Noter

Hviletid: 1-2 uger gør godt, men kan drikkes med det samme.