Som sagt en pebersnaps - den er ikke for folk og fæ, der synes at peberfrugter er stærke. Den har en gylden smuk farve, men skinnet bedrager.Når du tager et glas af denne, mærker du først og fremmest en varme brede sig. Ja du kan begynde at smage peberet, så det begynder at brænde - og så sætter cayennepeber ind med fuld styrke.Du har nu nået kogepunktet, hvor du får sved på panden og dampen står ud af næse og ører - næsten.En god snaps til en råkold dag, med lidt kulde omkring næsen.
Forb. tid5 minuttermin
Tilb. tid7 daged
Hviletid14 daged
Samlet tid21 daged5 minuttermin
Ret: Snaps
Ingredienser
20grød, sort og hvid peberblanding(hele peberkorn, evt. bare røde peberkorn)
20gsorte peberkorn(hele)
10ghvide peberkorn(hele)
1tsk.cayennepeber(pulver, evt. brug 1-3 hele, tørrede i stedet - let knust)
1flaskevodka eller Brøndum klar snaps
Sådan gør du
Kom alle ingredienser i et sylteglas (eller flaske)
Hæld vodka / snaps over og omryst
Lad trække i 1 uge i mørke og omryst dagligt
Filtrer snapsen over i en flaske / karaffel
Snapsen kan drikkes med det samme, men lad den falde til ro i 1-2 uger
Noter
Hvis du knuser kornene let, vil snapsen blive lidt kraftigere i den angivne trækketid.Hvis du ikke vil have den for kraftig, kan du nøjes med at lad den trække i 3-4 dage.