En ægte og velsmagende julesnaps. Opskriften er udviklet af Johnny Horstmann fra Bornholms Syp Klub.Jeg faldt over opskriften i Hjemmet nr. 48, 2006 - på det tidspunkt var Johnny Horstmann oldermand i Syp klubben (når man får en syp, får man en lille en).
Forb. tid15 minuttermin
Tilb. tid3 daged
Hviletid14 daged
Samlet tid17 daged15 minuttermin
Ret: Julesnaps, Snaps
Ingredienser
5helekardemomme
8helehvide peberkorn
8stk.mandler(smuttede og groft hakket)
½muskatnød(revet eller hakket)
½vanilliestang(skåret i 5-6 stykker)
6stk.nelliker
2-3cmkanelstang(brækket i småstykker)
10gtørret appelsinskal
1flaskevodka eller Brøndum klar snaps
Sådan gør du
knus forsigtigt (med knivfladen) kardemomme, peberkorn. Hak mandler, muskatnød. bræk kanelstangen i mindre stykker og skær vanillestangen i 5-6 stykker.
læg alle ingredienserne i et sylteglas el. lign. og hæld vodka / snapsen hen over.
lad blandingen stå mørkt og køligt i 3-5 dage, omryst dagligt
Filtrer blandingen til karaffel eller flaske
Noter
Snapsen kan drikkes med det samme, men vinder ved at lagres lidt (min. 14 dage)