På en ferie til Tjekkiet, boede vi i det nordlige skovdistrikt. Naturen bød på vilde hindbær og skov jordbær.Jeg tænkte derfor, at de formodentlig smagte godt i en snaps - jeg tog ikke fejl, de smagte himmelsk.Nu er det ikke alle der kan finde vilde hindbær og jordbær sådan uden videre, men man kan formodentlig også bruge almindelige jordbær og hindbær, eventuelt frosne vilde skovbær. Jeg har dog ikke prøvet det endnu.
Forb. tid10 minuttermin
Tilb. tid60 daged
Hviletid14 daged
Samlet tid74 daged10 minuttermin
Ret: Snaps, sommersnaps
Ingredienser
100gvilde hindbær(ca. 100 gram)
100gvilde skovjordbær(ca. 100 gram)
1flaskevodka eller Brøndum klar snaps
Sådan gør du
Skyl bærrene og læg dem i et sylteglas.
Hæld vodka / snaps over.
Lad det hele trække i ca. 2 måneder, mørkt og køligt. Omryst jævnligt.
Efter to måneder filtreres snapsen. Lad den hvile i ca. 14 dage
Noter
Man kan søde snapsen med honning efter den har trukket.