I blandt vores grøntsager fandt jeg en dag en hel gurkemeje, som desværre havde skudt. Så derfor tænkte jeg om den kunne bruges snaps.Det kunne den, jeg fik en flot gylden gul snaps, som smagte rimelig godt.Der er dog et par små negative sider ved denne snaps (se noter), men jeg besluttede mig for at offentliggøre den alligevel.
Forb. tid5 minuttermin
Tilb. tid21 daged
Hviletid7 daged
Samlet tid28 daged5 minuttermin
Ret: Snaps
Ingredienser
19ggurkemeje
1flaskevodka eller Brøndum klar snaps
Sådan gør du
Rens gurkemejen let
Anbring i et sylteglas og hæld snaps / vodka over
Lad det trække mørkt i 21 dage (3 uger), omryst jævnligt (dagligt)
Efter trækketiden filteres det over i en flaske / karaffel. Opbevares mørkt (for at holde farven).
Noter
Snapsen smagte rimelig godt efter tre ugers trækketid, men det var som der manglede lidt sødme. Måske lidt honning eller lakridsrod kan hjælpe.Den kunne drikkes med det samme, men vandt lidt ved at stå 1-2 uger.Derimod smagte jeg igen på den efter 3 måneders tid, og den havde fået en 'træagtig' smag, så man skal nok regne med begrænset holdbarhed (smags mæssigt) på 1-2 måneder.