Frederikshavnerbjesk

Dette er en lokal opskrift jeg har fundet i bogen "Kryddersnaps" af Niels Stærup.
Det er en rigtig "mandesnaps" - der kan give godt med varme i kroppen på en kold dag.
Men den kræver en del tålmodighed.
Forb. tid5 min
Tilb. tid365 d
Samlet tid365 d 5 min
Ret: Snaps

Ingredienser

  • 1 hel kardemomme
  • 6 hele sorte peberkorn
  • 6 hele kryddernelliker
  • 1 tsk honning
  • 1 knivspids safran
  • 3/4 liter vodka eller Brøndum klar snaps

Sådan gør du

  • Kom ingredienserne i et glas.
  • Hæld Vodka (snaps) over.
  • Sæt blandingen mørkt og køligt i et år, ryst den ind imellem
  • Når året er gået, filtrer blandingen - evt. 2 gange for at få den perfekt klar.

Noter

Den kan drikkes med det samme, men det er min erfaring, at lade den stå 2-4 uger og falde til ro hjælper gevaldigt.