Dette er en lokal opskrift jeg har fundet i bogen "Kryddersnaps" af Niels Stærup. Det er en rigtig "mandesnaps" - der kan give godt med varme i kroppen på en kold dag. Men den kræver en del tålmodighed.
Forb. tid5 minuttermin
Tilb. tid365 daged
Samlet tid365 daged5 minuttermin
Ret: Snaps
Ingredienser
1helkardemomme
6helesorte peberkorn
6helekryddernelliker
1tskhonning
1knivspidssafran
3/4litervodka eller Brøndum klar snaps
Sådan gør du
Kom ingredienserne i et glas.
Hæld Vodka (snaps) over.
Sæt blandingen mørkt og køligt i et år, ryst den ind imellem
Når året er gået, filtrer blandingen - evt. 2 gange for at få den perfekt klar.
Noter
Den kan drikkes med det samme, men det er min erfaring, at lade den stå 2-4 uger og falde til ro hjælper gevaldigt.