Brombærsnaps er lidt syrlig-sød og har en kraftig mørk farve. Den virker også frisk i det, tilsætter man (meget) honning eller sukker, kan man udvikle den til en likør i stedet.
Forb. tid15 minuttermin
Tilb. tid60 daged
Hviletid14 daged
Samlet tid74 daged15 minuttermin
Ret: Snaps
Ingredienser
200-250gvilde brombær(Man kan også bruge egne hjemmedyrkede eller købe en pose dybfrosne)
1flaskevodka eller Brøndum klar snaps
1spsk.honning(efter behag)
Sådan gør du
Bærrene renses og sættes på sylteglas.
Overhæld med snaps og lad den stå mørkt og køligt og trække.
Omrystes forsigtigt 1-2 gange per uge.
Efter 2 måneder er det tid at smage om den er kraftig nok. Er den kraftig nok, kan den filtreres.
Tilsæt en spiseskefuld honning og rør rundt. Lad den hvile i 14 dages tid.
Noter
Ved at tilsætte mere honning eller sukker kan man få den til at være likøragtig. Hvis man tilsætter meget honning eller sukker bør den hvile i mindst en måned.