Der er ikke noget så godt som nye, friske danske blommer. Hvis du har et blommetræ i din baghave, kan du jo passende prøve at lave denne snaps. De lidt syrlige og meget friske blommer er bedst velegnede til denne version.
Forb. tid15 minuttermin
Tilb. tid90 daged
Hviletid14 daged
Samlet tid104 daged15 minuttermin
Ret: Snaps
Ingredienser
700gfriske, nye blommer
7tskrørsukker(helst økologisk)
7tskalm. hvidt sukker
7cmkanelstang
½litervodka eller Brøndum klar snaps
Sådan gør du
Opløs sukkeret i vodkaen / snapsen.
Vask blommerne grundigt, især hvis de har været sprøjtet. Halvér blommerne og pil stenen ud.
Læg blommerne og kanelstangen i vodkaen / snapsen. Bræk kanelstangen i mindre stykker.
Den første uge rystes blandingen grundigt (dagligt). Blandingen skal helst trække i mørke og køligt.
Efter blandingen har trukket i ca. 3 måneder (omryst jævnligt) filtreres denne.
Noter
Snapsen kan drikkes med det samme, men det er min erfaring at 1-2 ugers hviletid får smagen i balance.