Appelsin og kaffe passer godt sammen.Denne snaps har kaffen lidt bitre smag, som opvejes af appelsinens sødme og citrus smag.Den kan drikkes året rundt, men passer godt til julefrokosten eller som en lille aperitif før den store julemiddag. Man kan også erstatte den traditionelle cognac eller likør til kaffen med denne snaps.
Forb. tid15 minuttermin
Tilb. tid40 daged
Hviletid14 daged
Samlet tid54 daged15 minuttermin
Ret: Julesnaps, Snaps
Ingredienser
1helappelsin(helst usprøjtet, økologisk)
15gkaffebønner(hele)
lidtreven citronskal(kun lige et hint af citron - så meget lidt)
1flaskevodka eller Brøndum klar snaps
Sådan gør du
Rens appelsinen meget grundigt. Eventuelt vask den med opvaskemiddel (skrub den) - husk at skylle grundigt (sæbe smager ikke godt i snapsen).
Skær appelsinen i småstykker (skiver). Hvis der er kerner så fjern dem (de kan være meget bitre)
Læg appelsin, kaffebønner og reven citronskal (maks. ½ tsk.) i et glas og hæld vodka / snaps over.
Lad det hele trække i 40 dage, mørkt og køligt. Omryst nu og da.
Efter 40 dage filtreres snapsen og sættes til at hvile i ca. 14 dage. Skal den være klar til jul, skal du sætte den i gang senest 31. oktober