Agernsnaps
Agernsnaps laves på grønne agern. Det kan måske virke lidt mærkeligt, at lave snaps på denne nød, men resultatet er godt. Snapsen har en sødelig bitterhed, hvor snaps lavet på valnødder kan virke mere bitter. Den er mørk og skarp.
Forb. tid15 minutter min
Tilb. tid150 dage d
Hviletid14 dage d
Samlet tid164 dage d 15 minutter min
- 50 stk. grønne friskplukkede agern
- 1 flaske neutral snaps eller vodka
Skyl de grønne agern let. Tag 'hatten' af dem og skær dem midt over.
Læg dem i et sylteglas og hæld snapsen / vodkaen over.
Lad dem trække (4 - 6 måneder) mørkt og helst lidt køligt. Omryst et par gange om ugen.
Når de har trukket tilstrækkeligt længe, filtreres de over i en flaske eller karaffel.
Snapsen kan være temmelig kraftig i smagen. Så man kan fortynde den efter smag og behag.
Jo mere du fortynder snapsen (ekstraktet), jo mindre kraftig er smagen.
Fortynding 3-6 gange giver en optimal smag (start med lidt fortynding - smag - og fortynd eventuelt mere)