Ganske vist kalder jeg det en julesnaps, mest på grund af krydderierne, men den kan nu godt drikkes hele året.
Forb. tid15 minuttermin
Tilb. tid44 daged
Hviletid14 daged
Samlet tid58 daged15 minuttermin
Ret: Julesnaps, Snaps
Ingredienser
3heleæbler(2 søde og 1 syrligt)
2x7cmkanelstang
6stkhele kardemomme
3-4stkstjerneanis(antal afhængig af størrelse)
6-8stknelliker
1flaskevodka eller Brøndum klar snaps
Sådan gør du
Vask æblerne grundigt, især hvis de er blevet sprøjtet. Det bedste er at bruge økologiske æbler, som ikke skulle være sprøjtet med alt muligt
Skær æblerne i mindre stykker og fjern eventuelt kernerne / undgå kernehuset.
Kardemomme knuses med en kniv (så de åbner sig – ikke mere). Bræk kanelstænger og stjerneanis i stykker. Alle krydderier lægges i en gazepose (eller en tepose).
Læg æbler og krydderipose i et sylteglas og overhæld med en neutral snaps eller vodka. Omrystes dagligt; skal stå og trække mørkt (og køligt).
Efter at have trukket i en uge med krydderierne, fiskes krydderiposen op af glasset.
Vodkaen / snapsen med æblerne i skal nu trække yderligere en måned – omryst jævnligt.
Efter en måned påfyldes ca. 100 ml ekstra vodka / snaps.
Efter en uge filtreres den nu over i en karaffel / flaske.
Noter
Den har godt af at hvile i 1-2 uger, men kan drikkes med det samme.