Æble julesnaps
Ganske vist kalder jeg det en julesnaps, mest på grund af krydderierne, men den kan nu godt drikkes hele året.
Ingredienser
- 3 hele æbler (2 søde og 1 syrligt)
- 2x7 cm kanelstang
- 6 stk hele kardemomme
- 3-4 stk stjerneanis (antal afhængig af størrelse)
- 6-8 stk nelliker
- 1 flaske vodka eller Brøndum klar snaps
Sådan gør du
- Vask æblerne grundigt, især hvis de er blevet sprøjtet. Det bedste er at bruge økologiske æbler, som ikke skulle være sprøjtet med alt muligt
- Skær æblerne i mindre stykker og fjern eventuelt kernerne / undgå kernehuset.
- Kardemomme knuses med en kniv (så de åbner sig – ikke mere). Bræk kanelstænger og stjerneanis i stykker. Alle krydderier lægges i en gazepose (eller en tepose).
- Læg æbler og krydderipose i et sylteglas og overhæld med en neutral snaps eller vodka. Omrystes dagligt; skal stå og trække mørkt (og køligt).
- Efter at have trukket i en uge med krydderierne, fiskes krydderiposen op af glasset.
- Vodkaen / snapsen med æblerne i skal nu trække yderligere en måned – omryst jævnligt.
- Efter en måned påfyldes ca. 100 ml ekstra vodka / snaps.
- Efter en uge filtreres den nu over i en karaffel / flaske.
Noter
Den har godt af at hvile i 1-2 uger, men kan drikkes med det samme.