Negroni
Negroni blev opfundet i 1919-1921 i Italien, hvor Grev Negroni ofte besøgte 'Casoni Bar' i Firenze, Italien. Greven bestilte altid en Americano cocktail med lidt mere spark i - så bartenderen tilføjede gin til den klassiske Americano.Drinken er en rigtig 'sommerdrink' - lidt sød, bitter og frisk. Jeg ændrede opskriften lidt, da jeg løb tør for sød Vermouth til at bruge Lillet Blanc i stedet. Ifølge forsøgspersonerne, fik drinken et ekstra cocktail glas og opnåede 4 cocktail glas.Men jeg kan da anbefale at prøve begge (sød Vermouth og Lillet Blanc versionerne). Smag er som sagt forskellig.
Ingredienser
- 3 cl Gin God kvalitet giver bedre resultat
- 3 cl Sød Vermouth Kan erstattes med Lillet Blanc
- 3 cl Campari
- 1 appelsinskal Skallen skal være uden det hvide, som er meget bittert
Sådan gør du
- Afkøl et glas (On-the-rock), enten ved at fylde de med isterninger eller lægge det i fryseren ½ times tid
- Fyld et røreglas (eller et stort måleglas) med is
- Tilsæt ingredienserne (minus appelsinskal) og omrør med barske i 2-3 minutter
- Si drinken over i det afkølede glas
- Vrid appelsinskallen over glasset og gnid kanten med skallen. Pynt derefter med skallen
Noter
Det er min erfaring at man med fordel kan lade drinken 'hvile' i 1-2 minutter for at samle og udvikle smagen.