Negroni blev opfundet i 1919-1921 i Italien, hvor Grev Negroni ofte besøgte 'Casoni Bar' i Firenze, Italien. Greven bestilte altid en Americano cocktail med lidt mere spark i - så bartenderen tilføjede gin til den klassiske Americano.Drinken er en rigtig 'sommerdrink' - lidt sød, bitter og frisk. Jeg ændrede opskriften lidt, da jeg løb tør for sød Vermouth til at bruge Lillet Blanc i stedet. Ifølge forsøgspersonerne, fik drinken et ekstra cocktail glas og opnåede 4 cocktail glas.Men jeg kan da anbefale at prøve begge (sød Vermouth og Lillet Blanc versionerne). Smag er som sagt forskellig.
Ret: Drinks
Ingredienser
3clGinGod kvalitet giver bedre resultat
3clSød VermouthKan erstattes med Lillet Blanc
3clCampari
1appelsinskalSkallen skal være uden det hvide, som er meget bittert
Sådan gør du
Afkøl et glas (On-the-rock), enten ved at fylde de med isterninger eller lægge det i fryseren ½ times tid
Fyld et røreglas (eller et stort måleglas) med is
Tilsæt ingredienserne (minus appelsinskal) og omrør med barske i 2-3 minutter
Si drinken over i det afkølede glas
Vrid appelsinskallen over glasset og gnid kanten med skallen. Pynt derefter med skallen
Noter
Det er min erfaring at man med fordel kan lade drinken 'hvile' i 1-2 minutter for at samle og udvikle smagen.