Morgenthaler Amaretto Sour
Endnu en opskrift på en pragtfuld drink, som jeg fik fra Cocktail Chemistry. Drinken smager syrligt og af mandler (ikke overraskende - Amaretto er mandel likør).Cocktail Chemistry lavede den på to måder. Med en normal cocktail shaker og med en blender. Versionen med blenderen, ser ud til at give mere skum på toppen - jeg lavede kun cocktail shaker versionen.En drink med 4 cocktailglas (ud af 5 mulige)
Ingredienser
- 45 ml Amaretto likør
- 22 ml Bourbon Whisky Jo stærkere, jo bedre (giver lidt mere alkohol i drinken) - jeg brugte Jim Beans
- 30 ml Citronsaft Friskpresset
- 5 ml Sukker sirup fx Rose's Sugar Cane
- 15 ml letpisket æggehvide
- 2 stk. Marachino Kirsebær som pynt
Sådan gør du
- Stil Rock Glas på køl
- Hæld alle ingredienserne i en shaker eller blender. Hvis du bruger blender metoden, tilføjer du en stor isterning (2x2 cm cirka)
- Shaker: ryst kraftigt i 15 sekunderBlender: kør (på langsom) indtil isterning er opløst / knust
- Shaker: tilsæt 3-5 isklumper til drinken og ryst kraftigt i 10-15 sekunder
- Filtrer over i det afkølede glas med to isterninger
- Pynt med Marachino kirsebær
Noter
Som sagt fik jeg opskriften fra Cocktail Chemistry. Du kan finde videoen om dette her (på engelsk)