New York Sour (pro)
New York Sour er en klassiker og fætter til den berømte Whisky Sour. I denne drink tilsættes der lidt tør rødvin (på toppen), som giver et spændende smagsindtryk.I denne opskrift blev jeg inspireret til at tilsætte æggehvide for at få lidt skum på toppen og give en lidt 'cremet' smag.Ved prøvesmagningen fik den 4 cocktailglas (ud af 5 mulige) - altså en drink der falder i min og konens smag.
Ingredienser
- 60 ml Bourbon Whisky Brugte Jim Beans
- 25 ml Citronsaft Frisk presset
- 25 ml Rose's Sugar Cane syrup
- 30 ml Tør rødvin
- 1 æggehvide
Sådan gør du
- Afkøl cocktailglasset (stor Coupe), evt. i dybfryseren 1-2 timer
- Hæld whisky, sugar cane sirup, citronsaft og æggehvide i en shaker. Ryst kraftigt i 15 sekunder (tip: hold godt fast på shaker låget - æggehvide skummer kraftigt op).
- Tilsæt is og ryst i yderligere 15 sekunder
- Dobbeltfiltrer (dvs. shaker si ned i en finmasket si) op i cocktailglasset
- Tag en ske og med bagsiden opad sæt den helt ind til glaskanten og lidt under skummet. hæld langsomt og forsigtigt rødvinen ned i glasset over skeens bagside. Rødvinen vil samle sig mellem drink og skumlag (evt. vent et ½ minut)
- server straks