New York Sour (pro)

New York Sour er en klassiker og fætter til den berømte Whisky Sour. I denne drink tilsættes der lidt tør rødvin (på toppen), som giver et spændende smagsindtryk.
I denne opskrift blev jeg inspireret til at tilsætte æggehvide for at få lidt skum på toppen og give en lidt 'cremet' smag.
Ved prøvesmagningen fik den 4 cocktailglas (ud af 5 mulige) - altså en drink der falder i min og konens smag.
Ret: Drinks

Ingredienser

  • 60 ml Bourbon Whisky Brugte Jim Beans
  • 25 ml Citronsaft Frisk presset
  • 25 ml Rose's Sugar Cane syrup
  • 30 ml Tør rødvin
  • 1 æggehvide

Sådan gør du

  • Afkøl cocktailglasset (stor Coupe), evt. i dybfryseren 1-2 timer
  • Hæld whisky, sugar cane sirup, citronsaft og æggehvide i en shaker. Ryst kraftigt i 15 sekunder (tip: hold godt fast på shaker låget - æggehvide skummer kraftigt op).
  • Tilsæt is og ryst i yderligere 15 sekunder
  • Dobbeltfiltrer (dvs. shaker si ned i en finmasket si) op i cocktailglasset
  • Tag en ske og med bagsiden opad sæt den helt ind til glaskanten og lidt under skummet. hæld langsomt og forsigtigt rødvinen ned i glasset over skeens bagside. Rødvinen vil samle sig mellem drink og skumlag (evt. vent et ½ minut)
  • server straks