Kreuter er hollandsk for urter. Oprindelsen på denne snaps kendes ikke helt nøjagtigt, men den stammer formodentlig fra omkring 1600-tallet, hvor alle skibe, der anløb hollandske havne, provianterede 'Hollandsche Kreuter'. Enhver sømand havde ret til en daglig portion.Snapsen har en fin aromatisk smag der minder lidt om Kongen af Danmark bolcher. Den har en rødgylden farve.Erstattes stjerneanis med anis eller fennikel bliver snapsen mere anis-agtig, med en dyb rødgylden farve og lidt mere tør smag.Hollænderne brugte kun stjerneanis.Man kan lave denne bitter vha. to metoder - her viser jeg metoden jeg brugte, men vil i noterne angive den anden metode.
Forb. tid10 minuttermin
Tilb. tid7 daged
Hviletid14 daged
Samlet tid21 daged10 minuttermin
Ret: Snaps
Ingredienser
6gstjerneanis
6gpomeransskal
3,5gnelliker
5gtormentilrod
6glakridsrod
1ggalangasrod
1flaskevodka eller Brøndum klar snaps
Sådan gør du
Bland krydderierne i et sylteglas (eventuelt hak lakridsroden i små stykker)
Overhæld med vodka / snaps
Lad det stå og trække i 7 dage - omryst ind i mellem
Efter 7 dage filtreres ned i glasflaske eller karaffel
Snapsen har godt af at hvile (lagre) i mindst 2 uger
Noter
Den anden metode er, at lade krydderierne trække i 3-4 dage og derefter filtrere.De brugte krydderier overhældes endnu en gang med snaps eller vodka og trækker nu i 7 dage.Efter 7 dage filtreres bryggen, og de to portioner blandes.Derefter hviler snapsen i mindst 14 dage