Ikke at forveksle med den kendte og i øvrigt udmærkede Gammel Dansk fra Ålborg. Denne opskrift fandt jeg i Hans Lyngby Jepsen; Brændevin, bjedsk og bitter (1973)Farven er gullig og smagen er kraftig, lidt bitteragtig.
Forb. tid15 minuttermin
Tilb. tid3 daged
Hviletid14 daged
Samlet tid17 daged15 minuttermin
Ret: Snaps
Ingredienser
15-16stk.mandler(halverede)
1stangvanillie(skåret i småstykker)
3stk.kardemomme
6stk.nelliker
1helmuskatnød(skæres i mindre stykker)
10stk.sorte peberkorn
15stk.allehånde
1flaskevodka eller Brøndum klar snaps
Sådan gør du
Snit mandlerne på langs. Skær vanillestangen i småstykker. flæk kardemomme ved at slå det med den flade side af en kniv. Hak muskatnødden i mindre stykker.
Læg alle ingredienserne i et sylteglas (el. lign.), og overhæld med snapsen / vodkaen
Blandingen trækker i 2-3 dage, hvorefter den filtreres. Har bedst af at trække i mindst 14 dage.
Noter
Hans Lyngby Jepsen:På de samme krydderier kan der tages endnu et aftræk, denne gang med lidt længere trækketid, fire - fem døgn. Det første aftræk er det kraftigste, men hvis man blander de to aftræk, får man to flaske ensartet og meget fintsmagende gammeldansk bitter.Ved lagring bliver den kun bedre. Jeg har prøvet at lagre i flere år. Farven er gullig, kraftig og bestandig.