Orange Razzletini

Første gang jeg lavede denne, var det helt klart at det var en særdeles velegnet drink på en varm sommerdag. Faktisk sagde min kone, at jeg gerne måtte servere den på en varm sommerdag, når hun kom hjem fra arbejde.
Da vi så fik hedebølge i august (2020), måtte jeg jo tage hende på ordet - slevfølgelig hjælper det også på beslutningen, at den er (for os) i absolut topklasse; 4 drinkglas med pil opad.
Appelsinjuicen kombineret med søde triple sec samt hindbærlikøren giver drinken friskhed og smagen af sommer.
Ret: Drinks, Sommerdrinks

Ingredienser

  • 1,2 dl Appelsinjuice Det er bedst med helt friskpresset appelsinjuice
  • 4 cl Lys rom fx alm. barcardi
  • 2 cl Hindbærlikør eller hindbærvodka / -snaps
  • 2 cl Triple Sec
  • 1 Appelsinskal uden det hvide! (meget bittert) og skåret i en firkant - kaldes også en orange twist
  • 1 Marachino Kirsebær Den originale opskrift har ikke et kirsebær som pynt, Men Marachino kirsebær er dejlig søde og smager pragtfuldt - og nu havde jeg tilfældigvis et glas.

Sådan gør du

  • Du skal bruge et martini glas eller et stort coupé glas. Som altid skal glasset afkøles. Det kan man gøre ved at fylde det op med isterninger og lad stå et par minutter eller lægge det i fryseren (fx ½ time)
  • Ingredienserne (undtaget bær og appelsinskal) hældes i et røreglas (eller en shaker) sammen med is.
  • Du omrører i 30-60 sekunder, så drinken afkøles (dug på beholder) og fortyndes.
  • Dobbeltsi drinken over i det afkølede glas (dobbeltsi: en grov si, fx shakerens bruges til at tage de grove partikler fra - is og kerner. Du holder en almindelige køkkensi over glasset og hælder igennem denne - for at filtrere appelsinkød og lign. fra)
  • Vrid appelsinskallen over glasset og tør kanten af glasset med skallen. Sæt kirsebærret på en drinkpind (paraply, bambus pind, tandstikker, flag el. lign.) og læg forsigtigt ned i drinken. Læg appelsinskal ned i drink som pynt.

Noter

Som sagt er kirsebærret min tilføjelse til en klassiker. Man kan udelade det.
Man kan også kombinere kirsebær og appelsinskal på drink pinden, for at give et lidt mere festligt udseende til drinken. Eventuelt kan man tilføje et frisk hindbær.
Jeg har ikke prøvet det, men jeg tror ikke at de syltede, klisterede cocktailbær går godt sammen med denne drink.