Denne snaps er sprængfyldt af C vitaminer fra havtornens bær. Tidligere brugte man havtorn imod forkølelse og træthed.Det er de stærkt orange bær man bruger. De giver snapsen en dejlig farve, som dog kan blive lidt mat i løbet af et par år (som billedet). Snapsen er lidt sur, og det er en af de kryddersnapse, som har rigtig godt af at stå og blive langsomt bedre.Bærrene plukkes i september-oktober, når de er modne. Havtorn vokser langs stranden, på klinter og klitter og kan danne tætte krat. Den er mest almindelig på den jyske vestkyst og på Møn, men den kan også findes andre steder. Man kan også om efteråret købe bærrene i forskellige supermarkeder og helsebutikker.
Forb. tid10 minuttermin
Tilb. tid90 daged
Hviletid60 daged
Samlet tid150 daged10 minuttermin
Ret: Snaps
Ingredienser
250gHavtorne bær
1flaskevodka eller Brøndum klar snaps
Sådan gør du
Skyl bærrene grundigt og kontroller dem for insekter osv.
Hæld bærrene på et sylteglas (de skal fylde ½-delen af glasset)
Fyld glasset op med snaps / vodka og omryst
Lad blandingen trække i minimum 2-3 måneder (mørkt og køligt) - omryst nu og da
Efter cirka 3 måneder har du nu en essens. Essensen filtreres og stilles mørkt for at hvile minimum 2 måneder. Hvis der kommer bundfald filterer du snapsen igen
Essensen skal fortyndes med snaps / vodka i forholdet 1:2 (1 del havtorn, 2 dele snaps)
Noter
Snapsen (essensen) har godt af at blive lagret i lang tid. Prøv at lagre den mørkt og koldt i 3-4 år, så bliver den bare bedre og bedre.