Sour Sunrise Cocktail

Tequilla Sunrise er navnet på en drink (med tequilla) og en film fra 1988 med Mel Gibson og Michelle Pfeiffer.
Denne drink er en godmodig variation over drinken Tequilla Sunrise for dem der ikke kan lide tequilla eller foretrækker whisky.
Den er rigtig velegnet til en varm sommerdag på stranden (filmens slutscene, hvor de elskende får hinanden) eller bare når man har brug for noget velkendt og samtidigt unikt.
De professionelle prøvesmagere (konen og undertegnede) har givet den 5 cocktailglas (ud af 5)
Ret: Drinks

Ingredienser

  • 5 cl Bourbon Whisky Jeg brugte Jim Beam Kentucky straight bourbon
  • 4 cl Citronsaft Friskpresset for bedste resultat
  • cl Appelsinjuice Friskpresset for bedste resultat
  • cl Rose's Sugar Cane syrup Man kan bruge enhver sukkersirup - eller lave den selv 1 del sukker + 1 del vand
  • cl Grenadine fx Rose's Grenadine
  • 1 Cocktailbær Jeg brugte Maracino kirsebær og pyntede toppen af drinken med et par dråber af saften, blot for syns skyld

Sådan gør du

  • Afkøl et martini glas med isterninger eller i fryseren i ½ times tid
  • Hæld Bourbon, citronsaft, appelsin juice og Sugar Cane Syrup en chaker (uden is), og ryst blandingen 2 gange
  • Tilfør is til shakeren og ryst nu blandingen i 15-30 sekunder (indtil der kommer dug på shaker)
  • Dobbelt filtrer ned i cocktailglasset (brug det grove filter til at fjerne isklumper og brug en si til at fjerne frugtkødet fra frugterne)
  • Læg cocktailbærret ned i drinken (så det ligger på bunden)
  • Forsigtigt og langsomt hæld grenadinen ned langs glassets side. Den vil rende ned langs glasset side og lægge sig på bunden. Det kan nok kræve lidt øvelse.
    Man får derved solopgangen (sunrise)
  • Hvis du bruger Marachino bær, dryp 1-2 dråber på overfladen

Noter

Hvis det ikke rigtig vil lykkedes at få solopgangseffekten (Grenadine på bunden - orangeagtige væske på toppen), kan man også bruge følgende fremgangsmåde (når man hælder op i glasset) -
  • Læg cocktailbær ned i glasset
  • Hæld forsigtigt grenadine ned i glasset (uden at ramme glasvæg)
  • Over bagsiden af en ske (der røre glassets væg lige ved kanten) hæld meget langsomt det filtrerede og rystede indhold ned i glasset
Hvordan drikkes den så? - nogen foretrækker at 'regnbue drinks' drikkes uden omrøring (altså et lag ad gangen). Jeg synes den er bedst hvis man bruger cocktailbærret og pinden til at omrøre drinken og blande alle ingredienserne. Men du kan jo prøve begge dele