Rose's Margarita
Den klassiske Margarita kom frem omkring 1953 og består af Tequila, Lime saft, Sukkersirup (eller andet sødt) samt en appelsinlikør.I denne her sprang jeg over hvor gærdet var lavest, da jeg ikke havde nogen limes på lager og ej heller limejuice - jeg brugte Rose's Limejuice, både som lime og som sødestofResultatet blev nu meget godt, prøvesmagerne (mig og konen) gav den 4 cocktailglas.
Ingredienser
- 3 cl Tequilla Nogle opskrifter kalder på den klare (silver) andre på Reposada (gullige) - jeg brugte silver
- 4½ cl Rose's limejuice Enhver anden limesirup kan formodentlig bruges
- 1½ cl Contreau Af andre appelsinlikør typer kan nævnes, Orange Curacao, Grand Marnier
- 1 styk Cocktailbær Kan udelades (er kun til pynt)
- 1 Salt/sukker blanding ligedele sukker og groft salt blandes. Skal bruges til at lægge på kanten af glasset. Kan undværes.
Sådan gør du
- Nedkøl glasset med isterninger eller anbring det i fryseren ½ times tid
- kom isterninger i en cocktailryster, og hæld ingredienserne over (undtaget cocktailbær og salt/sukker blandingen)
- Ryst grundigt i 10-20 sekunder (til shaker dugger)
- Gnid kanten af det afkølede glas med lidt Rose's limejuice (eller vand), dyp glassets kant i sukker/salt blandingen), så der afsættes en kant af salt/sukker på glassets kant
- Si drinken over i glasset
- Pynt eventuelt med et cocktailbær på tandstikker (eller anden cocktail pynt)