Rose's Margarita

Den klassiske Margarita kom frem omkring 1953 og består af Tequila, Lime saft, Sukkersirup (eller andet sødt) samt en appelsinlikør.
I denne her sprang jeg over hvor gærdet var lavest, da jeg ikke havde nogen limes på lager og ej heller limejuice - jeg brugte Rose's Limejuice, både som lime og som sødestof
Resultatet blev nu meget godt, prøvesmagerne (mig og konen) gav den 4 cocktailglas.
Ret: Drinks

Ingredienser

  • 3 cl Tequilla Nogle opskrifter kalder på den klare (silver) andre på Reposada (gullige) - jeg brugte silver
  • cl Rose's limejuice Enhver anden limesirup kan formodentlig bruges
  • cl Contreau Af andre appelsinlikør typer kan nævnes, Orange Curacao, Grand Marnier
  • 1 styk Cocktailbær Kan udelades (er kun til pynt)
  • 1 Salt/sukker blanding ligedele sukker og groft salt blandes. Skal bruges til at lægge på kanten af glasset. Kan undværes.

Sådan gør du

  • Nedkøl glasset med isterninger eller anbring det i fryseren ½ times tid
  • kom isterninger i en cocktailryster, og hæld ingredienserne over (undtaget cocktailbær og salt/sukker blandingen)
  • Ryst grundigt i 10-20 sekunder (til shaker dugger)
  • Gnid kanten af det afkølede glas med lidt Rose's limejuice (eller vand), dyp glassets kant i sukker/salt blandingen), så der afsættes en kant af salt/sukker på glassets kant
  • Si drinken over i glasset
  • Pynt eventuelt med et cocktailbær på tandstikker (eller anden cocktail pynt)