{date}
Kære

Tiden går hurtigt når man har det sjovt, eller når man er lidt oppe i årene.

Så det er tid til endnu et nyhedsbrev fra Snapseklubben.dk (ifølge min kalender) - spørgsmålet er jo så, om der nu er så mange nyheder at skrive om.

Egentlig ikke, så man må opfinde nogle ligesom en 'god' journalist i agurketiden.


Siden sidst:
Jeg har ikke fået lagt nye snapseopskrifter op på hjemmesiden, nok mest fordi de opskrifter jeg har, der skal lægges op, mangler billeder. Så jeg må jo nok gå igang med at få lavet nogle nye (gamle) og få taget billeder. Men det er varmt og man har ikke så meget lyst til en snaps (undtagen til frokost silden eller den gamle ost).

Men i varmen har jeg da fået taget mig sammen til at afprøve diverse kølende og svalende drinks - og det vil jeg egentlig gerne dele med jer, så jeg har fået oprettet et afsnit med drinks (>>> se her)


Blanding af snaps:

Hvis man nu har nogle snapse (eller bitter), som man gerne vil kombinere, kan man gøre det?

Nogle vil mene, at det går skam ikke. Men de glemmer, at der er nogle krydderier/urter (droger) som er så kraftige, at man ikke kan styre smagen, hvis man tilføjer dem til råt til en snapseblanding.

Fx er Ensianrod så bitter, at der kun skal nogle få mikrogram i blandingen for at Ensianrodens bitterhed ikke overvælder hele snapsen.

Med de meget stærke (smag) droger, laver man ofte et udtræk af drogen, som så er meget koncentreret (en tinktur). Når man så laver sin snaps tilføjer man nogle få dråber til snapsen af tinkturen, eller man fortynder tinkturen kraftigt med snaps / vodka.

Så man kan godt have en række 'grund droger' snapse, som man så kan tilsætte til de forskellige snapse efter behov. En tommelfinger regel er, at holde blandingsforholdet ens.

Fx har opskriften to ingredienser - 10 gram A og 20 gram B - og man har et udtræk af A, tilsætter man cirka 10 gram A til den færdige snaps. Har man udtræk af A og B blander man dem i forholdet 1:2 (1 dl A til 2dl B).

Fordelen ved denne metode er, at man kan 'tilsmage' den færdige snaps til perfektion ved at tilsætte de forskellige udtræk.

Metoden bliver fx brugt til at fremstille Cognac (og blended whisky).


Og så til noget helt andet -

Juni, juli og august er de måneder, hvor du kan finde spændende krydderier til din snaps ude i naturen. Specielt august er god til at hente de gode bær, urter, rødder og andet.

Agermåne, Blåbær, Brombær, Hindbær, Hyben, Kirsebær, Lyng, Malurt, Marehalm, Multebær, Mynte, Paradisæbler, Perikon, Porse (blade), Ribs, Rønnebær, Stikkelsbær, Timian og Valnødder kan du finde derude lige nu.

Så prøv at gå en tur langs stranden, skoven eller markerne og se hvad du kan finde.


Og så lige den uundgåelige reklame:

Hvis du synes om snapseklubben.dk så fortæl dine venner, bekendte, familie og alle andre om den. Jo flere der kender den jo bedre.

Og mens du er ved det - få dem til at melde sig til nyhedsbrevet.

Ellers er der ikke meget mere, så nu må jeg ud og lave lidt flere spændende kryddersnapse (og drinks).


Med venlig hilsen
Ole Koustrup Hansen

Ændringer af dit abonnement, Klik her .