{date}
Kære

Tiden går hurtigt når man har travlt. Der er allerede gået to måneder siden det første nyhedsbrev blev sendt.

Eneste undskyldning er, at jeg har fået lavet et par snapse mere, udviklet nogle spændende nye drinks (som snart også kommer på snapseklubben.dk) og begyndt at rode med 'tilbehør' til en god snaps, fx ølpølser, spegepølser, rygning - hjemmelavet forstås og lige perfekt til en god snaps (eller drink).

Så pludselig er tiden gået - selvom jeg havde slået et kryds i kalenderen.


Siden sidst:

Jeg har lavet et par nye snapse og en enkelt dram/likør.

Og så har jeg eksperimentret med drinks og 'tilbehør' til snapsen.

Ny opskrift: Havtorn snaps, som jo nok er en af klassikerne ud i snapsekunsten. Den har en stærk orange farve og er sprængfyldt med C-vitaminer. Vi nærmer os tiden (september-oktober) hvor du kan finde dem ude i naturen - på stranden og i klitterne. Men du skal være hurtig, fuglene elsker også havtorn.

Ny opskrift: Fennikel-Estragon snaps, snapsen er noget så sjældent som en snaps lavet på grøntsager (Fennikel), men er piftet lidt op med fennikel frø og Estragon.

Ny opskrift: Allehånde Dram (likør), da jeg skulle arbejde på en af mine drinks, fandt jeg ud af, at jeg skulle bruge noget der hed Pimento likør? Det viste sig, at det var en allehånde kanel 'snaps' med rom - så den blev også lige afprøvet. Indholdet af allehånde og kanel får den til at råbe jul - så den blev udnævnt til en julesnaps.


Når man skal filtrere sin snaps, kan det betale sig først at si den for at fjerne diverse store ingredienser (fx kanelstænger).

Derefter filtrerer man igennem et kaffefilter. Hvis der er meget 'pulver' eller andre fine urenheder i snapsen, kan man først filtrere igennem filteret, og så hælde det filtrerede igennem samme filter igen. Derved bliver væsken mere klar og fri små urenheder.

Det bedste materiale til tragten er glas eller kirurgisk rustfrit stål. Plast kan til tider tage afsmag af det du filtrerer, så du ved næste snaps får en afsmag af de foregående. Hvis du ikke bruger kirurgisk (syrefast) kan du risikere en smag af metal i snapsen.

Hvis tragten har glatte sider, kan væsken have svært ved at løbe igennem. Det klarer du ved at sætte 2-3 teskeer ned i tragten og sætte filteret ovenpå disse.

Mange snapse kan også bruges om ingredienser til drinks. Du kan også komponere en helt ny snaps (smag) ved at blande forskellige snapse sammen.


Og så lige den uundgåelige reklame:

Hvis du synes om snapseklubben.dk så fortæl dine venner, bekendte, familie og alle andre om den. Jo flere der kender den jo bedre.

Og mens du er ved det - få dem til at melde sig til nyhedsbrevet.

Ellers er der ikke meget mere, så nu må jeg ud og lave lidt flere spændende kryddersnapse.


Med venlig hilsen
Ole Koustrup Hansen

Ændringer af dit abonnement, Klik her .